Az optimális bőrönd kiválasztása csak abban az esetben egyszerű feladat, ha pontosan ismeri igényeit, céljait, és persze, ha rendelkezésére áll az elképzeléseit kielégítő választék.

A feltételek meghatározása első ránézésre könnyűnek tűnik, ám valójában az ember hajlamos túl-, vagy éppen alul becsülni a szükségleteit. Fontos például, hogy milyen gyakran utazik, mennyi ruhát, kelléket, kiegészítőt, iratot, vagy más pakolni valót visz magával. Az sem mellékes hogy milyen technikát alkalmaz a csomagolásnál.

Önnek a különböző, kisebb méretű, azaz a nagy teret részekre osztó fakkok az előnyösek, vagy jobban átlátja az osztatlan területeket?

Ez csak néhány alapvető kérdés. Még csak ezek után jön a konkretizálás.

A bőröndök típusairól

Több variáció közül is választhat igényeihez mérten.

Amennyiben rendszeresen repül, vagy többször helyezteti át csomagjait egyik pontból a másikba, akkor a kemény bőrönd lehet kiváló választás. Ezek a variációk nagyfokú strammságot, strapabíróságot garantálnak, és ellenálló kivitelüknek hála a hosszú élettartam (és az elégedett használat) borítékolható.

A puha bőrönd is minden minőségi elvárásnak megfelel, és ha saját kezében tartja a cipekedés folyamatát, akkor a kategória tagjai közül bármelyik ideális döntés lehet az Ön számára.

Az életben adódnak olyan helyzetek, amikor nem elég egy méretű bőrönd, nem elegendő egyetlen fajta. Ha sokat utazik, ám változó időtartamban, akkor is előkerülhet ez a problematika. Ne aggódjon, ilyen szituációban a bőrönd szett kiváló megoldást jelent. Az eltérő méretek kisegíthetik az idézőjeles bajban.

A méretek pontos meghatározása elengedhetetlenül fontos. A kabinbőrönd, amit fedélzeti táskaként is ismerhet kevesebb hellyel szolgál a pakoláshoz, de nyilván a típus arra hivatott, hogy szabadon felvihesse magával a repülőgépre.

A nagy méretű, azaz speciálisan tágas belső kialakítással rendelkező bőröndök célja, hogy helyet garantáljanak önnek nagyobb méretű poggyász csomagolásához.

A bőrönd vásárlás aranyszabályai

A minőség nem szenvedhet csorbát. Ha ezt a kitételt mindig, minden helyzetben szem előtt tartja, akkor nem érhetik váratlan, negatív meglepetések. A megbízhatóság megnyilvánulhat az alapanyag milyenségében, a kivitelezést érintő jellemzőkben, és természetesen az ár/érték arányban. Utóbbi kiválóan tanúskodik arról, hogy a kiszemelt termék a tökéletességi listán hol helyezkedik el, az ön szemszögéből.

Az esztétikusság csak harmadlagos: engedjen teret a praktikumnak!

Bár a stílusjegyek karakteresen meghatározóak, azért jó, ha tudja, hogy hosszú távú elégedettségét egyedül a praktikusság képes garantálni. Ha könnyedén, egyszerűen, idegeskedés, frusztráltság nélkül, pillanatok alatt, azaz gyorsan el tudja intézni a pakolás, egykor idegőrlő feladatát, akkor a döntése jogosan nevezhető telitalálatnak. Ne engedjen a kompromisszumoknak! A kényelem, és a komfort prioritást élveznek!

Végül jöhet a divat, a trend. A különböző fizikai jegyekkel megáldott modellek megannyi színben várják, hogy felfedezze őket. Az első látásra beleszeretés élményét az esztétikai jellemvonások eredményezik a legmarkánsabban, ez vitathatatlan. Milyen tulajdonságok vonzóak önnek? Ha ezeket preferálja, akkor ismételten borítékolható, hogy pazar a választása.

Bár az esztétikum soha nem lehet fontosabb, mint a minőség, vagy a praktikum, a gyakorlat mégis azt mutatja, hogy majdnem olyan fajsúlyos, mint a fenti két aranyszabályt adó jellemvonás.

Így a kényszerszülte megoldások itt sem kerülhetnek reflektorba!

Márkák nyomában

Ha a fenti szempontokat figyelembe veszi, akkor biztos, hogy körvonalazódnak azok a termékek, melyek joggal pályázhatnak önnél a „tökéletes” jelzőre. Már csak az a kérdés, hogy melyik márka mellett tegye le a voksát. A Samsonite bőrönd vagy az American Tourister bőrönd nyújt önnek többet?

Igazság szerint mindkét példa a maga nevében hibátlan, makulátlan. A kínálatban szereplő termékpaletta tagjai szemrevaló, praktikus, minőségi bőröndök, így csak öntől, egyéni ízlésétől, és megérzésétől függ, hogy végül melyik, konkrét modellel gazdagítja életét.